Tangalanga
Inregistreaza-te sau Conecteaza-te daca vrei sa faci parte din comunitatea RPG Drag Romania!

You are not connected. Please login or register

Lucruri ciudate-Pendulul

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Lucruri ciudate-Pendulul on Sun Jul 13, 2008 3:42 pm

Adore Delano

avatar
I'm a fucking mermaid!
I'm a fucking mermaid!
Ieri am avut ocazia sa-mi reamintesc de pendul.Cum mi-am amintit de el este ca dimineata la ora 3 nu aveam somn si m-am uitat la Elodia pe OTV si a aparut si un pendul.Stiam ca e ceva si asta,ceva cuidat cum ar putea ghici un pendul sau mai bine spus sa arate adevarul sau sa nul arate.Azi am cautat cateva chestii despre pendul si as vrea sa vedeti voi.Vas ruga sa va lasati si parerea.


SCURT ISTORIC


Pendulul cu comportări deosebite s-a născut la începutul anilor 1998, în turnul Primăriei Oradea. După ce am primit aprobarea transformării modului de funcționara al orologiului din turn pe baza unei invenții proprie, s-a eliberat un spațiu ocupat anterior de greutățile de acționare. Acest spațiu nefolosibil pentru alte scopuri cu înălțime de 12 metri, la o înălțime de 25 de metri deasupra altor ziduri alăturate, este un loc ideal pentru cercetări, mai ales în domeniul misterios al gravitației. M-am gîndit la un moment dat, ce s-ar întîmpla, dacă pendulul lui Cavendihs cu mase modificate încerc să o verific? Modificarea maselor s-a referit la diferența de înălțime între cele două mase fixate pe bara orizontală de susținere. Înafară de perturbații alt răspuns nu am primit de la aceasta încercare. Cel puțin atunci așa am considerat eu, în timp ce pendulul zile întregi s-a așezat în toate direcțiile. În mod interesant la un moment dat bara pendulului suspendat cu un fir sensibil s-a așezat în direcția West. (De acum cînd amintesc de direcția, el se referă la masa care este fixată sus, direct pe bara da susținere.) Deci totuși sînt ceva reguli, m-am gîndit, și am început studiul amănunțit. Pentru recoltarea informațiilor cît mai eficiente pendulul și încăperea a suferit multe modificări. Firul subțiri oțelos de susținere a crescut pînă la 20 metri, pentru minimalizarea torsiunii. Brațul de susținere al greutăților a ajuns la 3 metri. Distanța între mase 12 metri. Geamurile, ușile au fost ermetizate Între timp datorită scărilor de urcare pendulul a suferit o asimetrie. Astfel este un raport de 1/3 între dimensiunile maselor, la fel între lungimi al punctelor de fixare al greutăților și punctul de suspendare.
Schița pendulului este prezentat în urmă, dat examinări ulterior și aprobat ca brevet de invenție de O.S.I.M. București cu data de 30 04 2001, cu nr. de inregistrare 115762/C .
Ulterior pendulul a fost prevăzut cu un dispozitiv de urmărire electronică, pe baza de leduri infra, înregistrînd gradele de așezare în funcția de timp cu un caracter permanent. Aparatul comunică cu un calculator, care memorează datele cu posibilitate de recăutare.
CE ESTE CIUDAT?


Pendulul prezintă o oarecare direcționalitate, adică avea o direcția dominantă spre West, punctul din care cînd în cînd își schimba direcția de așezare. A apărut un semn mare de întrebare, de ce? După ce se orientează, de ce se mișcă, de ce schimbă direcția de orientere, etc. Într-o fracțiune de secunde omul se gîndește la multe posibilități. Unghiurile grafici arăta o direcționare pământești, nu ceva obiect interstelar, adică Luna, Soare etc.
De multe ori pendulul avea mișcări neobișnuite cu unghiuri de deviere și mai mari, a apărut și vestea neplăcută în același zi din radiouri, astfel s-a făcut o legătură între schimbările de grade al pendului și mișcările al scoarței pămîntești, de și cele două lucruri sînt cu totul deosebite. În timp ce pendulul este deviat de acțiuni gravitaționale, mișcări de scoarța pamîntești produce vibrații mecanice, care pătrund în forma de unde în scoarța pământulti. Dar posibilitățile, ca aceiași acțiuni gravitaționale care acționează și asupra maselor pendulului să acționeze și asupra scoarței pămîntești și să declanșeze cutremure, nu sînt excluse.
Astfel acum doi ani am reușit să dau telefon d.lui director al Centrului Seizmologic din București, dl. Mărmureanu Gheorghe cu două zile inaintea produceri cutremurului din 6 apr. 2000 la Vrancea. Deci nu din întîmplare a reușit prognostizarea. S-a știut din timp că scoarța pămîntului este tensionată, dar nu era de știut cînd se va produce declanșarea.
Cu toate acestea semnul întrebării nu s-a rezolvat. Alte observații dovedesc, ca aceiași acțiuni gravitaționale, cărui originea, existența nu a fost depistat și pusă în evidența sau cel puțini în legătura cu diferite catastrofe naturale, poate influențează și masa atmosferei, mai ales, dacă ele sînt încărcate cu vapori de apă, nori. Astfel și tornadouri se pot produce, care reiese și din datele anterioare depozitate.
Toate posibile au ieșit la suprafață, înafară de motivul, adică sursa de energii al motorului angrenor al forțelor de acționare. Cum se pare, mai trebuie să avem răbdare.
Am apelat la cîțva oameni de specialitate în domeniul fizici. Obiecțiuni teoretice copilărești obișnuite: “pendulul deviază că se mișcă turnul”, …suflă vîntul, pleacă un tren la doi kilometri, etc. Au fost și alte obiecțiuni, s-a tras un cerc, care reprezenta conturul cercetărilor de pînă acum, pînă cînd cazul pendulului cade înafară cercului. Eu personal am pus în evidența o mică deplasări a masei solid cu densitate mare din înteriorul pămîntului, dar determinarea corectă al acestui fenomen s-ar putea efectua numai cu măsurături simultane din mai multe puncte al Pămîntului Așa că semnul întrebării a rămas, cercetările, culegerile de date continuă.


RELAȚII


Cu aprobarea cereri Primăria a acordat o legătura su serverul primăriei, cu posibilitatea de legătură internet. Primele prezentări pe pagini unei reviste științifice au și fost impușcate, și mai rău de cei vizitatori local, astfel au intervenit și păreri de perturbații produs de un O.Z.N.-u.. Pînă cu ani în urmă după ce nici universitățile nu au luat rezultatele experienții în considerare, pe paginile revistei net științifică din ungaria m-am cunoscut cu un fizicean care paralel cu mine, cu alți colegi de a lui au executat experiențe cu totul alt tip dar tot în domeniul undelor gravitaționale. Ei, și abia acum reiese ce înseamnă să știe cineva ceva, sau numai să afirme cu acte, diplome, dovezi teoretice, etc. Este și un proverb, “teorie e teoria, dar practica te omoară”.
Dl. Sarkadi Dezső din ungaria născut în Debrecen, recent desfășoară activitate la centrala atomică din Paks. Timpul lui liber asemenea constă din cercetări. Dînsul continuă de patru ani o lucrare începută de zece ani de Bodonzi Laszló, tot fizicean, fără pregătiri superioare. Și au pornit tot pe urmele rezultatului măsurate de Cavendihs, dar cu pendule fizice. Mărimea pendulului a atins 5 metri înălțime, masa totală 50 Kg. perioada de balansare este o perioadă critică, egală cu 4 minute. Este un aparat sensibil, cea ce era uimitor, ca rezultatele, și comportările maselor între ele a dat un rezultat cu totul deosebit față de măsurătorile executate de pendulul Cavendihs. Nu vreau să întru amănunțit în rezultetele experienței.
Foarte scurt, dînși au ajuns la concluzie, ca mesele spre aproape de egalitate în ce în ce mai mult sînt dezlegați de acțiunile al forțelor gravitaționale între ele, un efect interesant, care valabil atît în micro, cît și în macro lume. Astfel constanta G prezintă alte valoare. Pe lîngă aceaste constatare dl. Sarkadi susține că orice masa cu mișcare circulară în funcția de raza, viteza unghiulară și masa caatare în spațiul poate produce o dezechilibrare, cu simptome de efecte de vîrtej.
Ideia asta puțin m-a iluminat. Gîndindu-mă inapoi, de multe ori am observat intenții asemînătoare, pierzînd pendulul direcția de așezare.
APARATUL FOTO

Pendulul uriaș din nouă după idei noi a suferit mai multe modificări. Luînd în considerare grosimea pereți brațul lung la orice așezare prezintă o direcționare. M-am axat la brațe mai mici, masele am redus reducînd efectele inerțiale, distanța între mase am redus cu un efect produs de un pendul fizic, mai tîrziu prin dublarea propriul pendul, făcînd legătura cu un fir oțelos subțiri, infoind în forma de arc. Încă o modificare m-a ajutat să scap de forța de torsiune al firului de suspendare, adică în loc de firul a fost aplicat sistem de baie realizat între două vase și lichid între ele. În spate este schițat.
Tot sistem am izolat ermetic, cu capac din sticlă, sistemul prevăzut cu urmărirea electronică, a devenit, ca un aparat de fotografiat, ușor maniculabil, de și este fixat la o înălțime de 12 metri lateral pe pereți de 1 metru al turnului. Capacul de sticlă la mijloc am prevăzut cu o gaura subțiră astfel se poate folosi universal, și cu fir de suspendare.
Din primele montări, după ce brațele pendulului a scăpat de efecte gr. statice dezvoltat de pereți asupra lor, asemenea fără fir de torsiune am obținut clar efectul de “rotație”. Este uimitor, și întradevăr increzibil. Și în loc să scade mărimea semnului întrebări, încă a crescut și mai mare. De ce?
Unii susțin că starea maselor în echilibru față de spațiul ar fii o mișcare circulară? Fucoult arată cu pendulul lui o variatia în timp, dar față de aceasta sensul circular al sistemului nostru este invers, adică în sens contrar al acelor ceasornicului, cel puțin în prezent, și la înălțimea, unde acuma este montată sistemul Efectul mai necesită cercetări.
Pentru culegerea datelor, mărirea forței de acționare s-a construit un tip de pendul treptat din trei asemînătoare. S-a ajunj, ca mecanismul se învîrte pe un vîrf de ac oțelos așezat pe un lagăr fin, adică o piatra executat din rubin, confecționat pt lagăre de ceasuri. Schița este prezentat ulterior.


VIZITA

În luna aprilie anul curent dl. Sarkadi Dezső a făcut o vizită în Oradea. Cu aceasta ocazie scurt a prezentat experiența executat la Paks cu dl. Bodonyi, la o conferință științifică organizată în Oradea.
Experiența executat în turn și rezultatele a plăcut mult dl.-ui Sarkadi, mai ales, că este unică dovada practică realizată mecanic, care indeplinește o parte din teoria dînsului.
Dl Sarkadi are calculată o constantă Q cărui multipli pătratice cuprinde toate perioadele al undelor electromagnetice și gravitaționale. Peste tot reiese un efect al undelor gravitaționale prin acțiunile asupra corpurilor, maselor în spațiu o dominare cuantică. Luînd o unitate între Soarele și Mercur, pînă la Venus aceasta distanța se va dubla, etc.
Împreună cu dl. Sarkadi în timp de cîteva zile am executat mai multe măsurători, în diferite locuri, la diferite înălțimi, chiar și într-o mină subterană.


CONCLUZII

Practic despre ce este vorba? Pînă dl. Sarkadi consultă relațiile gravitaționale între două mase, diferite sau egale, pendulul meu prezintă relațiile între mase și efectele misterioase al spațiului. Vorbind de o masă suspendat de un fir, se pare ca el prezintă o egalitate de echilibru. Aceasta reiese numai dacă echilibrul lui “comparăm” cu alte mase. Legătura între ele cu o bară imită un efect de “cîntar”. Fixînd bara din mijloc, mai mult cu o asimetrie imităm un mini sistem solar sau atomic, unde punctul fixat înlocuiește masa uriașă de centru al unui sistem solar. Suspendarea barei cu un fir de torsiune ne ajută să putem elimina din echilibrul cuplurilor de forță, forța de atracție gravitațională dezvoltată de masa pământului. Și abia acuma reiese așanumitul ne echilibrul pe care prezintă spațiul fața de diferite masele în diferite momente variînd în timp.
Asimetria apărută din întîmplare la construire are un rol, după cum reiese. Pendulul asimetric prezintă o direcționalizare acțiunilor atît statice, cît și acțiunilor dinamice, pînă pendulul spre simetrie se așează tangențial spre direcții de acțiuni ai forțelor amintit anterior.
Dar semnul întrebări tot rămîne. Ce determină aceasta dezechilibru, de ce se schimbă puterea acestor forțe?
Prin diferite măsurări în diferite locuri am constatat că sensul de rotație se schimbă și fața de distanța de la centrul Pământului, adică distanțînd de suprafața scoarței spre exterior. Aceasta constatare necesită studii mai amănunțit în durata de timp pe tot cursul anului.
Și în același loc se chimbă, variază forțele de acționare. S-ar putea că se schimbă distanțele între înălțimi de zonă? Tot studiul amănunțit va necesita. Un pas totuși s-a făcut. Mini aparate așezate la diferite înălțimi indică clar aceasta ipoteză. Se poate observa la diferite înălțimi, că uneori există schimbare de sens de rotații. La determinarea motivului rămîne semnul întrebării, putem nega cu acțiunile cîmpului gr. al Soarelui, a Lunii, așezărle planetelor, centrul galaxiei, dar aceste sensuri de rotații pot fii influențate și de mișcări unidirecțională al maselor atmosferice, mai ales dacă ele sînt încărcați cu vapori de apă.


POSIBILITĂȚI DE FOLOSIRE

Fenomenul testat pînă în prezent, adică cercetarea relațiilor între micro evenimentele spațiului și a materiei încă necesită o studiere și mai amănunțită. La fel testarea cuantică al undelor gravitaționale Măsurătorile sînt corecte, dar se mai poate perfecționa. Sînt proiecte pentru aparate mici portabile, ușor maniculabile, cu supraveghere electronică, cu posibilitate de legături inter telefonice direct cu un calculator central.
Datele recoltate pot fii prețioase într-o scala largă. Asemânător, cum un electricean are nevoie să determine intensitatea și tensiunea curentului electric, de unde poate se facă un calcul de puterea lui, și în cazul nostru este nevoie să cunoaștem acțiunile posibile dinamice ai undelor gravitaționale, care uneori, în combinații cu alte fenomene pot declanșa catastrofe naturale neprevăzute.
Cu o varianta de mini pendul așezat în contradicție, în confruntare cu rezistența torsională, putem determina puterea de acționare al aceste forțe de acționare. Pentru acest scop este necesar, după diferite studii o realizare de scala gradată, conform unei criterie, convenție corespunzătoare de STAS.
Pentru informații și rezultete corecte este necesar în flux continuu recoltarea datelor din diferite puncte, coordinate al Pământului. Perlucrarea datelor ne pune în evidența motivele produceri a acestor fenomene, și acțiunile lor asupra masele atmosferice sau scoarțe pămîntești, etc.
Cunoscînd existența, acțiunile lor, altfel vom calcula un pod lung suspendat, sau o clădire cu înălțimi de sute de metri, etc.
Nu este exclus, ca schimbări ai acțiunilor dinamice al undelor gravitaționale să aibă și efecte biologice. De multe ori ne doare capul fără motive, pentru care motivăm simplu o schimbare de timp, și se mai poate înșira, totul va necesita o studiere mai amănunțită în durata de timp lung.

Pentru cei care nu stiu cum arata un pendul :
V-am dat doar cateva exemple.
" I'm a fucking mermaid, bitch ... "
View user profile http://tangalanga.superforum.pro

2 Re: Lucruri ciudate-Pendulul on Tue Jul 15, 2008 6:43 pm

Pendulul se foloseste si in fizica. Dar in sensul la care te referi tu, se mai foloseste si in parapsihologie. Si nu oricine reuseste sa lucreze cu el, deoarece trebuie sa fie concentrat la maxim si sa aiba multa energie spirituala.

View user profile

3 Re: Lucruri ciudate-Pendulul on Tue Jul 15, 2008 7:44 pm

Adore Delano

avatar
I'm a fucking mermaid!
I'm a fucking mermaid!
Da Gaara ai perfecta dreptate.Rar intalnesti persoane care poate sa il foloseasca.Trebuie sa recunosc ca suna tentant ^_^ ca sa nu mai zic ca acum cativa ani(sa zicem 3 sau 4 sau poate 2 Laughing ) am avut si eu un pendul facut de mine ^_^ce sa zic,l-am incercat si eu si rezultatele nu erau chiar ca la profesionisti Rolling Eyes dar macar miam dat seama de raspuns.
" I'm a fucking mermaid, bitch ... "
View user profile http://tangalanga.superforum.pro

4 Re: Lucruri ciudate-Pendulul on Tue Jul 15, 2008 7:51 pm

Pendulul se face din anumite pietre pretioase/semipretioase, incarcate cu energie pozitiva.

View user profile

5 Re: Lucruri ciudate-Pendulul on Tue Jul 15, 2008 7:53 pm

Adore Delano

avatar
I'm a fucking mermaid!
I'm a fucking mermaid!
Aici te contrazic.Un pendul e cel mai bun sa fie greu sa aiba o greutate mai mare si poate fi si din plumb,un fel de plumb si alte feluri dar cel mai important e sa fie mai greu.
" I'm a fucking mermaid, bitch ... "
View user profile http://tangalanga.superforum.pro

6 Re: Lucruri ciudate-Pendulul on Tue Jul 15, 2008 7:56 pm

Da, am uitat sa spun si un material greu. Dar afirmatia de mai sus nu este falsa. Incarcatura de energie este cea de baza, ea este baza pentru greutatea pendulului.

View user profile

7 Re: Lucruri ciudate-Pendulul on Tue Jul 15, 2008 7:56 pm

Adore Delano

avatar
I'm a fucking mermaid!
I'm a fucking mermaid!
Sabaku no Gaara wrote:Da, am uitat sa spun si un material greu. Dar afirmatia de mai sus nu este falsa. Incarcatura de energie este cea de baza, ea este baza pentru greutatea pendulului.

Da Gaara si asta e adevarat ^_^
" I'm a fucking mermaid, bitch ... "
View user profile http://tangalanga.superforum.pro

8 Re: Lucruri ciudate-Pendulul on Tue Jul 15, 2008 7:58 pm

E bine ca am ajuns la un punct comun ^^ acum sa vedem ce scriu si ceilalti useri.

View user profile

9 Re: Lucruri ciudate-Pendulul on Mon Oct 13, 2008 7:10 pm

Conchita Wurst

avatar
The Supreme
The Supreme
Sabaku no Gaara wrote:Pendulul se foloseste si in fizica. Dar in sensul la care te referi tu, se mai foloseste si in parapsihologie. Si nu oricine reuseste sa lucreze cu el, deoarece trebuie sa fie concentrat la maxim si sa aiba multa energie spirituala.
Asa este, necesita mult timp si munca...
Mi se pare foarte interesant, nu stiu prea multe despre el si mi-ar place sa stiu 'sa lucrez' si eu cu unul ^_^
CONCHITA WURST


LOVE IS LIKE A BATTLE CRY
View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum